Scroll Top

BOKSEN

boksen

WAT IS BOKSEN?

Boksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan.

Twee tegenstanders proberen punten te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken, of te winnen op bijvoorbeeld een knock-out (KO). Dat kan door enkele stoten of combinatie van verschillende stoten; de directe stoot, de opstoot en de hoek. Kracht is evenveel nodig als pure snelheid om een tegenstander zowel snel en hard te kunnen raken. Naast het traditionele mannenboksen worden ook bokskampioenschappen voor vrouwen gehouden.

is BOKSEN wel zo gezond?

Slechts slagen of stoten met de gesloten vuist tegen de tegenstander zijn/haar handschoenen is toegestaan. Verder is verboden: bukken beneden de gordel van de tegenstander, vasthouden, worstelen, slingeren, beentje lichten, trappen of schoppen, kopstoot geven, bijten, het geven van een knietje, slaan op de achterkant van het hoofd en het doorslaan op je tegenstander als deze “auw of stop” roept.

[ameliaevents event=715]

SPULLEN MEENEMEN?

Goede schoenen zijn essentieel. De schoenen moeten het liefst geen te lange noppen hebben. Verder lekker stevig zittende schoenen is goed. Een bitje hoeft echt niet, we zijn niet van plan om elkaar pijn te doen!

Mocht je zelf bokshandschoenen hebben, deze meenemen, niets lekkerder dan je eigen handschoenen aanhebben.

Heb je geen eigen handschoenen? geen nood, JDK-Bootcamp regelt dat er genoeg handschoenen aanwezig zijn.

Sergio Marica

Sergio heeft van jongs af aan een grote passie voor sport. Sergio heeft meerdere jaren kickboksen en mixed martial arts gedaan op wedstrijdniveau en studeerde aan het CIOS. Hij is o.a. personal trainer, fitnesstrainer, kickbokstrainer, judoleraar, pilates-, yoga-, spinning- en aerobicsinstructeur. Tijdens zijn diensttijd ontstond zijn liefde voor buitensport. Sergio heeft vele jaren ervaring in de fitnessbrance en heeft o.a. in Italie en op Sint Maarten jaren lang als personal trainer gewerkt.

Deze zeer ervaren trainer vindt het belangrijk dat jij progressie maakt en doet zijn uiterste best om jou daarbij te helpen. Daarbij voelt hij aan hoever jij kunt en wilt gaan om je doel te bereiken.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.