Scroll Top

Swim & Run

swim-run
Swim & Run

3 ... 2 ... 1 ... BANG! Het pistool gaat af en je race begint.

Je adrenaline stijgt. Tijd om te zwemmen! Je weet hoe je moet zwemmen, maar deze keer is het een beetje anders. Er zijn andere atleten overal om je heen, geen zwarte lijn om te volgen en je kunt je voeten niet neerleggen.

Zwemmen in open water, vooral op de wedstrijddag, kan veel atleten stress en angst bezorgen. Met een beetje oefening en een paar tips en trucs kun je echter je zelfvertrouwen vergroten en minuten van je zwemmen in open water afhalen.

okay leuk maar dat gaan wij niet doen… wij gaan plezier maken, door middel van het rennen en zwemmen te combineren.

Eerst een stuk rennen, daarna klein stukje zwemmen langs een boeien-lijn om vervolgens weer een klein rondje te rennen.

Hiervan doen we een paar rondjes met ook wat extra oefeningen tussendoor.

Mirjam van Kessel

Ik sport regelmatig en doe dit vooral in de vorm van Rennen en zwemmen, niet altijd na elkaar maar dan de ene dag een ronde rennen en de andere keer weer een uurtje zwemmen in open water.

Run: Regelmatig krijg ik reacties uit mijn omgeving van mensen die zich er niet toe kunnen zetten om te beginnen met hardlopen. In alle eerlijkheid, het is ook niet makkelijk. Je lichaam moet wennen aan deze vorm van bewegen. Spierpijn, buiten adem. Ik heb ook de nodige hindernissen moeten overwinnen voordat ik er echt van kon genieten. De eerste fase ben je conditie aan het opbouwen, je spieren aan het versterken en niet te vergeten, je gaat het gevecht aan met je eigen geest. Want je hebt wel wat doorzettingsvermogen nodig. Het is daarom ook een echte beloning om thuis te komen na een rondje hardlopen en te denken “zo, maar dat heb ik toch wel mooi even gedaan!”

Swim: Zwemmen doe ik al een tijdje, normaal gesproken in het binnenbad, maar toen door corona het zwembad dicht moest ben ik verder gaan zwemmen in het open water, zwemmen in het open water is toch weer een andere tak van zwemmen, rekening houden met golven, watertemperatuur en nog veel andere dingen. Elke keer als ik ga zwemmen is het weer anders en dat maakt het zwemmen zo leuk.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.