Scroll Top

Voedings coach

Hulp nodig bij het afvallen?
Voedingscoach Silvia Hadodo is aangesloten bij de Beroepsvereniging Nederland (BGN)/lidmaatschapsnummer 5773

Omdat er steeds meer vragen gesteld werden over voeding is JDK-Bootcamp een samenwerking aan gegaan met een voedingscoach, Voedingscoach Silvia Hadodo.

Hoe zit het toch met voeding en afvallen? Is het de bedoeling dat je juist weinig eet of veel moet sporten?

Om een gezond gewicht te bereiken en te behouden moet je voldoende eten.

Door de juiste begeleiding en kleine aanpassingen in je eet-, leef- en beweegpatroon kan Voedingscoach Silvia je helpen jouw gestelde doelen te bereiken.

GEZOND VOELEN

Gezond eten geeft je lichaam de kracht om alle dagelijkse dingen te kunnen doen.

Energie, weerstand en je gezond voelen, hangt nauw samen met een gezond leefpatroon en voldoende beweging. Je lichaam gebruikt voeding om aan alle benodigde vitamines en mineralen te komen. Door goed verdeeld over de dag te eten, geen maaltijden over te slaan en te kiezen voor complexe koolhydraten houd je de bloedsuiker stabiel.

“Silvia heeft mij geleerd wat gezond eten nu eigenlijk is en hoe je zonder poeders en shakes, met normale en gezonde voeding toch kan afvallen, op gewicht kan blijven en lekker kan blijven eten.
Hele fijne begeleiding, ze staat altijd voor je klaar, ze is enthousiast, luistert goed en probeert echt mee te denken. Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe levensstijl!”

Leanne

AFVALLEN DOOR BEWUSTER TE ETEN

WAT IS DE SNELSTE MANIER OM AF TE VALLEN?


Je moet jezelf de juiste vraag stellen.
Wil je zo snél mogelijk afvallen of wil je zo verantwoord mogelijk afvallen? Als je enige doel is om snel af te vallen, zoek dan een van de vele crashdiëten die online te vinden zijn en ga aan de slag. In korte tijd kun je heel veel kilo’s kwijtraken.

Ben je dan gezond bezig? Nee, natuurlijk niet. Je bent druk bezig zoveel mogelijk vocht je lichaam uit te zweten (elke liter vocht scheelt je ongeveer een kilo) en je bent bezig schade aan te brengen door je spierweefsel af te breken. Als jij door een crashdieet namelijk te weinig energie binnenkrijgt, dan zal je lichaam al vrij snel overgaan op het verbranden van de eiwitten waar je spieren voor een belangrijk deel uit zijn opgebouwd. Je valt dan lekker snel af maar je zult, naast het afbreken van je spierweefsel, je ook al snel moe en futloos voelen omdat je allerlei processen in je lichaam verstoort.
‘Snel afvallen’ zal altijd resulteren in ook weer ‘snel aankomen’. Ergens moet het verlies aan vocht en eiwitten namelijk gecompenseerd worden.

Snel afvallen resulteert in het bekende jojo-effect. Een vaak eindeloos en frustrerend proces van afvallen en weer aankomen waarmee je uiteindelijk je doel niet bereikt. Wat jij er in jaren aan hebt gegeten ben je, afhankelijk natuurlijk van de mate van overgewicht, niet in een paar weken of maanden weer kwijt. Althans, niet op verantwoorde en gezonde wijze.
Dus vergeet de crashdiëten en laat mij je helpen bewust bezig te zijn met gezond eten als middel om af te vallen.

 

STAPPENPLAN

Wil je dat ik je begeleid om gewicht te verliezen of om gezonder te eten om (beginnende) ziektes te voorkomen?

Wil je dat ik je begeleid om gewicht te verliezen of om gezonder te eten om (beginnende) ziektes te voorkomen?

Neem dan contact op via het vragenformulier. Aan de hand van je vraag, zal ik kort uitleggen welke stappen wij zullen nemen.

Allereerst plannen wij een intakegesprek en in de daarop volgende consults bespreken we:

*Analyse van je huidige leefstijl en valkuilen
*Bespreken wensen en behoeften
*Praktisch leefstijl- en voedingsadvies en heldere uitleg
*Een voedingsplan op maat
*Stellen van realistische doelen
*Coaching en betrokkenheid
*Behalen doelen en behouden resultaten

De gesprekken kunnen online, bij mij of bij jouw thuis plaatsvinden.

TARIEVEN

Kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek is enorm waardevol. Het geeft je de mogelijkheid om je verhaal te doen, vragen te stellen en samen te onderzoeken of ik de juiste persoon ben om jou te helpen bij het bereiken van je doel(en). Het kennismakingsgesprek neemt 60 minuten in beslag.

Advies op maat

Afvallen met een stok achter de deur. Gedurende een paar dagen houd je een voedingsdagboek bij. Aan de hand van het voedingsdagboek maak ik een behandelplan en krijg je een voedingsadvies op maat. Je hebt dan een goed beeld waar je staat en kunt direct aan de slag om je doel(en) te realiseren. Tijdens de vervolgconsulten is er gelegenheid om vragen te stellen en vinden er diverse metingen plaats (gewicht, BMI, middelomtrek, spiermassa, vetpercentage, visceraal vet, ruststofwisseling).

Tijdens de vervolgconsulten, van 30 minuten, vindt er kennisoverdracht plaats over diverse onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, voeding en beweging.

Tarieven
Intakegesprek 60 minuten € 60,00
Per consult 30 minuten € 30,00
Losse meting 10 minuten € 10,00
Los eetschema op maat € 10,00
JDK BOOTCAMP Tarieven
Intakegesprek 60 minuten € 60,00
3x Per consult 30 minuten a €30,- € 90,00
JDK BOOTCAMP KORTING € -30,00
Totale prijs € 120,00

Vergoeding verzekering

Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook de gewichtsconsulent. De zorgverzekeraar biedt dan een aanvulling voor voedingsadvies/voedingsvoorlichting. Houdt er rekening mee dat er in het kader van de vergoeding bepaalde voorwaarden van toepassing kunnen zijn, bijvoorbeeld dat de gewichtsconsulent is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging.

Maar de vergoeding is vaak beperkt. Denk bijvoorbeeld aan een maximum van 50, 100 of 150 euro per jaar.

Verzekeraars stellen als voorwaarde dat de gewichtsconsulent is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).

ERVARINGEN

Tijdens de opleiding van Silvia ben ik 6 keer langs geweest . Eigenlijk vond ik het heel prettig dat de gesprekken in een huiselijke sfeer plaatsvonden. Dat maakte het wat gemakkelijker praten over een toch geen favoriet onderwerp… afvallen. Na een uitgebreide intake zijn we aan de slag gegaan. Ik had een specifieke vraag over afvallen in combinatie met meer plantaardig eten. Silvia ging de boeken in om mij te helpen met mijn vraag. Ik heb Silvia ervaren als super betrokken en positief enthousiasmerend. Een stimulans om door te zetten.  Elles

Ik had zelf al een start gemaakt om af te vallen. Ik wist niet goed hoe ik het vol kon houden. Ik had nog nooit gedacht aan de combinatie van voedingsadviezen en hypnotherapie. Het kwam op mijn pad en ik wilde de kans met beide handen aangrijpen. Inmiddels ben ik een half jaar verder en ben ik 15 kilo kwijt. Het begeleidingstraject op maat was voor mij een succes door een aantal factoren.  Dankzij Silvia ben ik mij bewust geworden van het voeden van mijn lichaam op een gezonde manier. 

Ed van der Vliet

Ik, jacqueline, ben al jaren in gevecht met mijzelf, allerlei methodes geprobeerd… dacht het allemaal wel te weten, maar om de een of andere reden wilde het maar niet lukken… gevolg dat ik na iedere poging alleen maar zwaarder werd…
In februari heb ik de stap gezet om naar silvia te gaan, gewicht zat al op 98,8.
Silvia vertelde haar werkwijze en we stelden samen mijn doel vast. 20 kilo in 1- 1,5 jaar, ik vul iedere dag de app in en op die manier word ik nog bewuster van wat ik allemaal in mijn mond stop. Het gaat heel goed, sport 2 a 3 keer per week, wandel veel en heb er plezier in. Het voelt niet als lijnen, ik eet waar ik trek in heb en kijk in de app wat ik kan eten qua waarden. Inmiddels ben ik nu een kleine 3 maanden verder en al 10 kilo lichter, langzaam begin je het te zien en dat voelt fijn. Ik merk ook dat ik meer energie begin te krijgen! Kleding zit fijner of wordt zelfs al te groot, dat motiveert enorm. Ik ben er nog niet en het zal wel langzamer gaan, maar ben super gemotiveerd om door te gaan. Silvia denkt mee, geeft tips en helpt als soort stok achter de deur. Ik ga eens in de 2 weken langs en doe dit bewust om niet te verslappen. In het verleden zakte mijn motivatie na 6-8 weken weg en nu met de bezoekjes aan silvia blijf ik gemotiveerd. Dit werkt voor mij heel fijn, op naar de volgende 10 eraf!
Dank je silvia!
Jacqueline
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.