Scroll Top

Wat is bootcamp?

Bootcamp is een fitnessprogramma dat zijn roots vindt in het Amerikaanse leger. Dergelijke trainingen worden daar gebruikt om de aspirant-soldaten snel in conditie te laten komen en snel fitter en sterker te maken. Als fitnessprogramma heeft bootcamp in een korte tijd veel aan populariteit gewonnen. Dat is niet voor niets, je wordt er immers snel fitter, slanker en sterker door. 

Wat is Bootcamp?

Bootcamp komt dus uit het Amerikaanse leger en het wordt ingezet om soldaten in spé snel fit te krijgen en in korte tijd hun conditie te verbeteren. Bootcamp is een manier van fitness die in de buitenlucht plaats vindt en meestal doe je het met een groep. In Nederland worden tegenwoordig bijna overal bootcampklasjes aangeboden.

 

Omdat de meeste bootcamp klasje buiten worden gehouden, hoeft een maandabonnement niet duur te zijn. Bootcamp is bijzonder effectief indien je snel fit wilt geraken, wilt afvallen en slanker wilt worden. Je verbrandt er een hoop calorieën mee. Tijdens een training zul je oefeningen doen zoals sprintjes trekken, opdrukken, planken, squats, tijgeren (ja dat doen ze in het leger ook), high knees en veel meer.

Bootcamp is een pittige training, die je veelal in groepsverband doet en onder begeleiding van een expert. Iedereen voert de oefeningen echter op zijn of haar niveau uit. Ben je een beginner, dan doe je wat minder herhalingen, of dan sprint je wat minder hard. Het is echter wel de bedoeling dat je je fysieke grenzen verlegt.

Wat doet Bootcamp voor je?

Bootcamp is een hele effectieve manier om snel je conditie te verbeteren en om veel calorieën te verbranden, waardoor je snel gewicht kwijt raakt of slanker wordt. Doordat je sterker wordt, zal je spiermassa (iets) toenemen. Omdat spieren veel minder ruimte innemen – per gewichtseenheid – dan lichaamsvet, zul je dus wel een slanker figuur krijgen, terwijl je misschien (nog) niet afvalt.

Door een bootcamp training (en door sporten in het algemeen) maakt je lichaam zogenaamde gelukshormonen aan. Dit zijn de neurotransmitters endorfine en dopamine. Door de aanmaak van deze stofjes krijg je een heerlijk euforisch gevoel.

Bootcamp is een vorm van aerobe beweging. Het regelmatig doen van aerobe beweging in het algemeen kan helpen een hoge bloeddruk te verlagen. Nou, even de voordelen op een rijtje.

  1. Het verbetert je conditie
  2. Het maakt je sterker
  3. Je verbrandt veel calorieën, die anders wellicht als overschot waren opgeslagen in je vetreserves
  4. Effectief middel om slanker te worden
  5. Het kan goed helpen om af te vallen
  6. Het stimuleert de aanmaak van je gelukshormonen waardoor je een euforisch gevoel krijgt
  7. Je traint met een groep, dus het werkt erg motiverend

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.